Tanjug/AP

Hezbolah “igra veoma opasnu igru” i mogao bi da uvuče Liban “u rat od kojeg neće dobiti ništa”, izjavio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

“Da li je libanska država zaista spremna da ugrozi ono što je ostalo od libanskog prosperiteta i libanskog suvereniteta zarad terorista u Gazi”, zapitao je na društvenoj mreži Iks (Tviter) portparol IDF potpukovnik Džonatan Konrikus, prenosi SI-En-En.

Konrikus je rekao da Hezbolah napada izraelske položaje u blizini severne granice između Izraela i Libana i “eskalira situaciju”.

IDF su registrovale slučajeve u kojima je Hezbolah “namerno dejstvovao u neposrednoj blizini položaja Ujedinjenih nacija (UN)” u nameri da isprovocira IDF da uzvrati na vatru i možda nanese štetu mirovnim snagama UN, rekao je Konrikus.

Prema njegovim rečima, libanski Hezbolah ispaljuje projektile i rakete iz civilnih zgrada i najčeće napada iz naseljenih područja.

“Iskoristili su mnogo prilika da napadnu izraelske civile i vojnike”, kazao je Konrikus i potvrdio da su izraelske snage uzvraćale tenkovskom vatrom, bespilotnim letelicama, artiljerijom i pešadijom po različitim infrastrukturnim objektima Hezbolaha.

2 COMMENTS

  1. Ma Izrael jedva ceka. To je najveca svetska oruzana sila. Tu su nosaci aviona, tu su iljade americkih marinaca, tu je Nato vojni centar na Kipru, tu su Nato zemlje, Turska i Grrcka, prijateljska S.Arabija, Kuvajt, tu su vojne baze u Iraku….to je ogromna vojna snaga. Egipat, Jordan, ruski Assad i Sirija, Qatar, Emirati, to je jedno veliko NISTA u poredjenju sa ovom ogromnom i najvecom vojnom silom na svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here