Promo

Trenutno su odmori i glavna obaveza estrade je biti na nekoj od plaža širom sveta. Među onima koji su protekle dane proveli na moru, ali iz sasvim drugog razloga je i naš glumac Miki Juković, nemačkoj i našoj publici poznat iz uloge u “Alles was zählt” (“Sve što vredi”) koja se vež dugi niz godina emituje na nemačkom RTL- u.

Naime, Miki je na Jadranskom moru, tačnije na Istarskoj rivijeri radi na snimanju nove serije koja će verovatno biti prikazana na Netfliksu ili Amazonu.

– Snimana je pilot epizoda nove krimi serije “Crna ptica” (“Black Bird”) u kojoj igram, naravno, balkanskog mafijaša koji je umešan u poslove sa italijanskom mafijom. Jedini sam glumac iz naših krajeva u ekipi i imam čak i scene gde govorim na našem jeziku – kaže nam Jukić i dodaje:

– Scene su snimane na jahti i na pulskim obalama, a nekoliko scena je snimano i u Trstu. Snimanje je bilo vrlo intenzivno jer treba u što kraćerm roku završiti ovu pilot epizodu. Snimanje scena u kojima ja učestvujem je trajalo nešto više od nedelju dana, gotovo bez pauze. U retkim časovima odmora sam uspeo da ponovo obiđem Trst i Pulu gde sam poslednji put bio na festivalu, kaže nam Miki koga smo sreli u Trokaderu, kafiću u Ofenbahu kod Frankfurta.

Dodajmo da se u seriji radi o dvema evropljankama koje su došle na odmor i upoznaju se na kursu italijanskog jezika i sreću mladog Đanija, Italijana koji ih poziva na njegovu jahtu. Devojke prihvataju poziv ne znajući da se radi o kriminalcu i da se na jahti nalazi velika količina droge. Na jahti dolazi do problema između Đanija i devojaka i njiih dve u samodbrani ubijaju domaćina i beže tom jahtom. Tu na scenu stupa balkanski mafijaški bos (Miki Juković) koji po planu treba da preuzme jahtu i robu i tada počinje prava akcija u kojoj naš zemljak biva čak i pogođen iz raketnog pištolja za upozorenje.

Sa snimanja pilot epizode

Prestižne nagrade

Juković, koji živi u Frankfurtu, prvi je nemački glumac koji je dobio prestižne filmske nagrade „Los Angeles Film Award” i „New York Film Awards”. Već skoro 20 godina se bavi glumom, a počeo je u operi, potom u teatru, a već deset godina je u filmskoj industriji. Pravi korak u ozbiljnije vode nemačke kinematografije učinio je ulogom u filmu “Tatort”, snimljenom po seriji koja se decenijama prikazivala na nemačkom govornom području.

– Tamo sam dobio nadimak “Balkanski Rambo”, jer je bila takva uloga. Naravno, mi sa Balkana uvek dobijamo takve uloge. Nikako da se promeni taj imidž – rekao je svojevremeno Jukić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here