Ilić: Obnova stoji zbog Blagojevića

Iza sebe imam 4.500 puteva: Velimir Ilić
 

"Neka me moje kolege pozovu i ja ću pomoći, jer činjenica je da obnova poplavljenih područja ide sporo i da se neki problemi rešavaju na mučan način. Veliki je broj nezadovoljnih građana, a dolazi zima", rekao je Ilić za dnevni list "Danas".

 

On je izrazio očekivanje da će ga premijer Aleksandar Vučić uskoro ovlastiti da reguliše sanaciju rečnog korita u Lučanima koja je, kako kaže, onemogućena jer Kancelarija za obnovu štete od poplava ne daje saglasnost.

 

"Ako budemo čekali (direktora Kancelarije) Marka Blagojevića, o ovome ćemo pričati i u maju iduće godine. Dok nije bilo Kancelarije, sve se rešavalo za sedam dana, a otkako ona postoji tapkamo u mestu", kazao je ministar.

 

Ilić je ocenio da bi bilo ekonomičnije da je otvoren novi kop rudnika Kolubara na eksproprisanom zemljištu umesto da se čiste poplavljeni kopovi, i dodao da se ti poslovi ne mogu poveriti nekome ko "pojma nema". Upitan na koga misli, rekao je da se njegove reči odnose na ljude koji "mnogo pričaju, mnogo galame, prisutni su u medijima i sve znaju".

 

"Kad ih pitate koliko su uradili, vidite da je to ništa. Ja sam iza sebe ostavio 4.500 puteva. Dnevno sam ugrađivao više asfalta nego što se sada ugrađuje mesečno", naveo je on.

 

Na pitanje da li iznošenjem takvog stava rizikuje da mu ministar odbrane Bratislav Gašić ponovo poruči da više radi a manje priča, Ilić je kazao da ga to ne bi iznenadilo, ali da je za neke ljude "bolje da manje rade, kad nešto ne znaju, jer će manje grešaka praviti".

 

"Da ja vodim neki posao, ne bih uključivao vojna vozila u čišćenje terena, jer troše tri puta više goriva od savremenih mašina i rade tri puta sporije. Nauka je važna i zato bujične vode ne mogu da rešavaju pravnici ili ekonomisti, a da se klizištima bave
arhitekte", ocenio je ministar za vanredne situacije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime