Ilijev odgovara Terziću: “Ne kroji se istorija u poslednjih 5 godina, kad je Partizan vukao, Zvezde nigde nije bilo”

MN PRESS

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzića pre nekoliko dana je istakao mogućnost da naš fudbal od 2023. ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona dodavši da „nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente, a Partizan pobedio Floru i Anortozis“.

Na njegov stav odgovorio je Ivica Iliev, prvi čovek sportskog sektora crno-belih, potkrepljujući stavove konkretnim podacima.

– Izuzetno poštujem Terzića, uvažavam Crvenu zvezdu i njene navijače, ali hajde da baratamo činjenicama, a ne da pričamo paušalno. Reći ću vam tačno procente koliko ko vuče u poslednjih pet godina: Zvezda 52 odsto, Partizan 33 odsto i ostali klubovi 15 odsto. To je činjenica – pojasnio je Iliev za Informer.

Od poslednjih 18 sezona čak 12 puta grupna faza UEFA takmičenja. Bio je Partizan prvi naš klub koji se probio do Lige šampiona, prvi koji je ušao u Ligu Evrope, ovog leta je došao i do Lige konferencije i sve skupa može se smatrati redovnim učesnikom međunarodnih takmičenja.

Ilijev nastavlja sa činjenicama:

– Niko da se zapita zbog čega nismo bili ranije među 15 najboljih. Zbog toga što je ranijih godina vukao Partizan, a Zvezde nigde nije bilo. Ne kroji se istorija onako kako nekom odgovara. Iz Zvezde, kad im odgovara, pričaju o istoriji u poslednjih pet godina, a kad im odgovara drugačije, onda pominju šta je bilo pre 30 godina.

– Jasno mi je da Terzić brani interes Zvezde, ali kad to radi, dobro bi bilo da ne omalovažava druge i da barata činjenicama umesto što se dodvorava navijačima- dodao je Iliev.

Inače, u Partizanu su izračunali da bi bez njihovog doprinosa u poslednjih pet sezona (koje UEFA obračunava praveći koeficijent) Srbija delila 24. mesto sa Bugarskom. U tom slučaju prvak bi startovao već od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a preostala tri predstavnika išla u kvalifikacije za novoformiranu Ligu konferencije, od druge eliminacione runde.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime