pixabay.com

Nele Karajlić preporučio je knjige koje će, prema njegovom mišljenju, dobro doći ljubiteljima pisane reči tokom izolacije.

– Dragi moji ljubitelji dobre knjige, ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina. Ja sam, dok moramo da budemo disciplinovani i dok sedimo kod kuće, rešio da iskoristim to vreme i da pročitam sve ono što nisam pročitao u prethodnih 30 godina – poručuju pisac, muzičar i glumac Nele Karajlić.

Kao prvu knjigu preporučuje delo Vuleta Žurića “Pomor i strah”, koja govori upravo o vremenima poput ovih – kuga u Irigu pre 200-300 godina, a koja je, kako kaže, vrlo zanimljiva i “nemojte se mnogo prepasti, ima i ljubavne tematike da to malo razvodni.”

– Druga je knjiga jednog Kineza. Vidimo na koji način je ovaj narod veličanstveno ušao ukoštac sa ovim neviđenim virusom koji je napao celu planetu. Knjiga Mo Jena ”Umoran od života i smrti” pokazuje ne samo taj religiozno-filozofski kontinuitet kineskog naroda već 4500 godina već i jednu visprenu duhovitost autora i garantujem da je kojim slučajem rođen u Sarajevu šezdesetih godina prošlog veka, ne da bi bio član ”Top liste nadrealista”, nego bi bio njen vođa – kaže pisac trilogije “Solunska 28”.

Treća knjiga bez koje, kako kaže, nema nijedne liste koju on pravi jeste Kecmanovićev “Osama” – knjiga koju svako mora da pročita.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here