26.04.2024
Home ŽIVOT LEPOTA Ima titulu najlepše kraljice, svi se pitaju: Kako ste tako savršeni?

Ima titulu najlepše kraljice, svi se pitaju: Kako ste tako savršeni?

blic zena
EPA/ Ian Langsdon

Već 20 godina je na prestolu Jordana kraljica Ranija, elegantna supruga kralja Abdualaha II, a o ovoj dami se često piše i o kao “najuticajnijoj ženi u arapskom svetu”. Takođe, ona nosi i titulu “najlepše i najstilizovanije kraljice na svetu”, a to redovno potvrđuje svojim sjajnim modnim izdanjima u javnosti.

Kraljica Ranija je 31. avgusta proslavila 50. rođendan, a tim povodom na Instagramu je podelila porodični portret.

Na fotografiji pozira sa suprugom Abdulahom II i njihovo četvoro dece – princem Huseinom (26), princezom Iman (23), princezom Salmom (19) i 15-godišnjim Hašemom.

-Ništa bolje od dana provedenog s ljudima koje najviše voliš. Hvala vam na rođendanskim željama, ulepšali ste mi dan – poručila je pratiocima koji su kraljevsku porodicu zasuli brojnim komplimentima.

“Kakva predivna porodica”, “Prelepi ste”, “Najlepša porodica na svetu”, “Prosto ste savršeni”, samo su neki u nizu sličnih komentara.

Inače, uprkos tome što je Ranija čuvena po lepoti i besprekornom stilu, o njoj se često govori i kao o ženi koja je pokrenula promene u ovom konzervativnom društvu.

Ona je u braku sa jordanskim kraljem još od 1993, a upravo je uticala na to da on postane prestolonaslednik umesto njegovog strica, što dovoljno govori o tome koliko je sposobna i koliku moć ima. Kralja Abdulaha upoznala je dok je bio princ na jednoj večeri, u trenutku kada je u glavnom gradu Amanu radila u tehnološkom gigantu “Apple”, a već naredne godine zavetovali su se jedno drugom na večnu ljubav.

Veoma je obrazovana – školovala se na američkom koledžu u Kairu, a već gotovo tri decenije, tačnije otkako je stupila na funkciju, aktivno radi na tome da podstakne i unapredi obrazovanje mladih Arapkinja.

-Čak jednu trećinu start-upova u arapskom svetu pokrenule su žene. To je više nego u Silicijumskoj dolini. To govori koliko su Arapkinje odvažne i koliko su fokusirane na svoj cilj, uprkos velikim barijerama u društvu – istakla je Ranija jednom prilikom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here