Imamo velike planove u dijaspori

Z. M. - Vesti
0
Tanjug
Činjenice kao argument: Predrag Ćulibrk i Vladimir Lučić

Telekom Srbija ima velike planove u dijaspori, istakao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

– Jedina smo kompanija u kojoj država ima akcije koja posluje u EU. Imamo mobilnog operatera u Austriji, gde ćemo uskoro postati i internet provajder. Cilj nam je da proširimo naše poslovanje na Nemačku, Švajcarsku, i kasnije SAD i Kanadu – naglasio je Lučić na konferenciji za medije u Beogradu podsećajući na poslovanje Mtel Austria.

Po iskustvima u Austriji, prema njegovim rečima, gde već ima 60.000 mobilnih korisnika, vidi se da su korisnici ne samo naša dijaspora, već i austrijski državljani.

Sve to, kako dodaje, doprineće izuzetnom rastu prihoda, profitabilnosti i vrednosti Telekoma.

Prihodi u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i dijaspori prihodi Telekoma rastu svake godine, a ako se trend nastavi 2023. bi operativni profit bio preko 700 miliona evra, kazao je on.

Ukazao je da će broj televizijskih korisnika preći dva miliona, što je daleko više od prvobitne ambicije.

Najavio je da Telekom želi da investira u digitalne servise, i da će, kao internet lider, biti okosnica razvoja u Srbiji.

– Telekom se nalazi na pravom putu pravljenja izuzetno jakog regionalnog lidera – podvukao je Lučić.

Lučić je rekao da je Telekom uspeo da preokrete negativan trend, sa kojim se suočavao u prošlosti, preokrene u pozitivan.

Na osnovu toga, dodaje, postignuti su rekordni rezultati po pitanju prihoda u prošloj godini.

– Imamo izuzetan tržišni rast televizijskih i internet korisnika. U odnosu na našu konkurenciju UNITED grupu imali smo manji udeo za 30 odsto, a ove godine smo prvi na tržištu. Cilj je da Telekom, u zemljama u kojima posluje, bude broj jedan u svim klasičnim telekom uslugama – televizija, mobilni, i fiksni telefon. Na dobrom smo putu da to realizujemo u Srbiji, Crnoj Gori i BiH – kazao je Lučić.

Kazao je da su akvizicije bile dobar poslovni potez, i da svi analitičari, koji to žele, na jednom istom kvartalu u 2018. godini, kada je kupljena United grupa za 2,6 milijardi eva, a Telekom kupio Koperniku i Radijus Vektor, mogu da povuku svoje zaključke.

– Ako jedan kablovski operater vredi više milijardi evra zašto 500.000 televizijskih korisnika koje je Telekom akvizirao ne vrede ništa kako to neki tvrde – upitao je on.

Ukazao je da u svim zemljama u kojima posluje Telekom Srbija jedini konkurent je United grupa, te ako je njihova strategija pravljenje sopstvenih kanala u cilju zadržavanja korisnika, zašto bi se to osporavalo Telekomu.

Preneo je da je Telekom uspeo da napravi preko 50 kanala, i da je zbog toga prirodan rast nezaustavljiv, koji iznosi 15.000 novih korisnika televizijskih usluga mesečno.

– Naše tržišno učešće raste, a to je rezultat pravilnog investiranja. Očigledno je da se, kako mi rastemo, intenzivira i pritisak na našu kompaniju. Potpuno je jasno da jedna interesna grupa želi da zaustavi Telekom u svom razvoju. Ali u tome neće uspeti. Stvorićemo od Telekom Srbije regionalnog lidera na koji će biti ponosni naši akcionari i radnici – zaključio je Lučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here