Golgeter Lacija postigao i 17. pogodak u Seriji A.

Prvi put u svim takmičenjima u ovoj sezoni Juventus nije pobedio kod kuće. U 14. kolu italijanskog šampionata Sasulo je iz Torina odneo bod – 2:2. Iznenađujući remi osmostrukog uzastopnog prvaka, potpunog favorita, iskoristio je Inter, njegov glavni konkurent u ovoj sezoni, da pobedom na “Meaci” protiv Spala s 2:1 preuzme vođstvo. “Neroazuri” imaju 37 bodova, a “bjankoneri” 36.

Inter pod vođstvom Antonija Kontea ima 12 pobeda u prvih 14 kola. To mu se desilo prvi put u istoriji, a Seriju A igra 88 godina. Oba gola dao je Argentinac Lautaro Martinez, koji sada ima osam pogodaka. Budući da je Belgijanac Romelu Lukaku dao deset, prvi put posle sezone 2001/02. dva Interova igrača imaju najmanje osam golova u prvih 14 ligaških utakmica. To su pre 18 godina bili Kristijan Vijeri i Mohamed Kalon.

Lacio, s 30 bodova prvi pratilac vodećeg dvojca, na Olimpijskom stadionu u Rimu je savladao Udineze s 3:0. Prva dva pogotka, a drugi iz penala dao je Čiro Imobile. Vodeći strelac šampionata sada ima 17 pogodaka. Posle 1958. niko brže nije postigao toliko od početka sezone. Interovom asu Argentincu Antoniju Valentinu Angelilju trebalo je i manje – 12 kola 1958/59.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here