Impotentna vlast

0

Realno, ranijih godina ih je bilo manje, ali kao olakašavajuća okolnost za nove gradske vlasti mogle bi da budu poplave i ogromna vlaga koja je dušu dala za razmnožavanje dosadanih krvopija.

Iako Mali i ekipa zbog loše odrađenog posla u suzbijanju komaraca nisu bili izloženi većoj kritici, samokritični kakve ih je bog stvorio, smislili su opravdanje. Malo je u sukobu s pameću, ali je naslov bio više nego efektan: "Evo zašto smo se češali: Šest godina zaprašivali srpske komarce šećernom vodicom!".

Dakle, odgovorni su oni što su ranijih godina umesto pravih preparata za suzbijanje komaraca kupovali – šećernu vodicu! Konkretno, Ministarstvo za zaštitu životne sredine u vreme Olivera Dulića. Ovaj "žutać", odranije sumnjičen za korupciju, naručio je od firme sa Devičanskih ostrva prepaprat koji komarce ne može ni da ošamuti a kamoli potamani. Bilo je to pre šest godina, a sada se otkrilo da se radi o bućkurišu za koje je država iskeširala tadašnjih, ni manje ni više, skoro četiri miliona evra!

Ajde sada malo logike: ako je "šećerna vodica" bila efikasna pre tri godine, dok je Đilas vodio grad, zašto sada ne deluje? Da li svaka vlast ima svoje komarce, a oni što su jaki imaju i jače krvopije?

One odnarođene ni komarci nešto ne spopadaju? Da li su sadašnji komarci u prestonici u skladu s novom vlašću – supermeni kojima niko ništa ne može?
Ako ne shvatate o čemu se radi, pogledajte samo par minuta bilo kog nastupa šefa poslaničke grupe SNS Zorana Babića. Gotovo da s podjednakom strašću iskazuje divljenje sposobnostima svog vođe Aleksandra Vučića, i sipa drvlje i kamenje na one bivše što su u malom broju uspeli da se uguraju u parlament pa sada izigravaju opoziciju.

Ne postoji nijedna analiza sadašnjeg problema za koji se ispostavilo da mu naprednjaci nisu dorasli, a da ga mašinski inženjer iz Vrnjačke Banje ne pripiše propustima i greškama prethodnih vlastodržaca. Ni to što su uz formalnu zamenu premijerskog mesta naprednjaci bog i batina duže od dve godine, ne menja njihovu providnu odbrambenu taktiku. Ne treba se otud iznenaditi da kada dođe vreme izbora Babić i ekipa nastupe žestinom najvećih opozicionara, baš kao da su na vlasti šest godina sedeli neki drugi, a ne oni.

Bolje od svih primera iz prakse govore vicevi koje su duhoviti sugrađani osmislili na prve znake naprednjačkog izgovaranja.

"Žena dolazi kod lekara i žali mu se kako ima tri braka iza sebe, ali da je još nevina.
Začuđeni lekar pita kako je to moguće?
– Prvi muž je hteo samo oralni seks i ništa više od toga. I ja sam na kraju zatražila razvod.
– A drugi – radoznao je doktor.
– Drugi je bio impotentan. Pokušavali smo i pokušavali i ništa – razočarano će žena.
– Dobro, a ovaj poslednji, šta je s njim? – pita u neverici doktor.
– A on! On je naprednjak.
– Pa šta s tim?
– Pa, već više od dve godine samo priča kako ona dvojica pre njega ništa nisu uradila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here