pixabay.com
Foto: Ilustracija

U današnjem incidentu na pruzi Zaječar-Prahovo u blizini železničke stanice Kobišnica, kada je iskliznula jedna osovina cisterne u kompoziciji teretnog voza koji je prevozio amonijak cisterna nije oštećena, te nije došlo do curenja amonijaka.

Incident se dogodio na relaciji Bor teretna – Prahovo pristanište, a prilikom iskliznuća nije bilo povređenih i materijalna šteta je neznatna.

Cisterna je bila osma po redu u kompoziciji teretnog voza, koji je imao u sastavu ukupno 12 vagona prevoznika „Srbija Kargo“.

Pomoćni voz „Infrastrukture železnice Srbije“ za otklanjanje posledica vanrednog događaja odmah je krenuo na mesto iskliznuća.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici je trenutno u prekidu, a „Infrastruktura železnice Srbije“ pripremila je sav neophodan materijal i opremu kako bi pruga ponovo bila osposobljena za saobraćaj.

Železnička komisija za vanredne događaje izašla je na lice mesta i utvrdiće uzrok ovog iskliznuća. Očekuje se da saobraćaj bude uspostavljen u toku večernjih sati, navedeno je u saopštenju Infrastruktura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here