Promo
Tara Rodić

Dvoje umetnika mlađe generacije, Tara Rodić i Rade Tepavčević, predstaviće svoje slikarske radove na zajedničkoj izložbi koja će biti otvorena u četvrtak, 5. marta u 20 časova u galerijskom prostoru BW Experience (Knez Mihailova 27), u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront.

Slike autora nastale su kao kritika društva i bave se pitanjem položaja čoveka pod pritiskom svakodnevice. Tara Rodić, članica Udruženja likovnih umetnika Srbije, predstaviće ciklus slika nastalih 2018. godine, pod nazivom “Sa one strane zla i industrije sreće”.

Umetnica se u svojim radovima bavi duhovnim stanjem društva i pritiskom koji nastaje iz ljudske potrebe za prilagođavanjem. Ona će pokušati da posetiocima izložbe približi svet u kojem živimo kroz lični umetnički izraz, sa namerom da uzdigne empatiju i razumevanje čoveka današnjice.

Novosadski slikar Rade Tepavčević, dobitnik nekoliko nagrada u oblasti primenjenih umetnosti, na apsurde savremenog društva odgovara veštom igrom simbola u satiričnom prikazu odnosa ljudi prema životinjama.

Rade Tepavčević

Dajući životinjama osobine čoveka, uz kratke tekstove inspirisane narodnim izrekama, umetnik se na platnu bavi temama vezanim za sociološke fenomene, uz isticanje nasilja kao jednog od najvećih problema današnjice. Osim platna, koristi i ceradu, privučen estetikom street art-a.

Izložba se organizuje u saradnji sa Galerijom ŠTAB, a biće otvorena do 16. marta.
Posetite BW Experience i pogledajte “Industriju sreće” kroz slikarske četkice Tare i Radeta!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here