Integracija je lakša kroz sport

0

Uz podršku Ministarstva za sport Austrije klub Crvena Zvezda Brigitenau pozvao je druge klubove da se uključe u akciju, a pozivu se među prvima odazvao Fudbalski klub Srbija 08.
 

U okviru novog projekta mladima su nuđeni kursevi nemačkog jezika nivoa "A1" i "A2", koje su držali nastavnici sa potrebnim diplomama. Zatim su pohađali i takozvane kurseve za orijentaciju, to jest dobili su savete za snalaženje na tržištu rada. Treći deo projekta bilo je uključenje prethodna dva dela u sportske aktivnosti. Za sportski deo bio je zadužen nekadašnji poznati profesionalni fudbaler Jozef Sara.

DRUŽILI SE TRI MESECA: Učesnici projekta

 

Kroz fudbal i učenje jezika treba da se pospeši integracija, a ujedno bavljenjem sportom kod mladih se smanjuje agresija i podstiče sposobnost delovanja u timu, navode autori projekta.
 

Posle uspešne realizacije ovog projekta Crvena Zvezda Brigitenau priprema novi poduhvat u ovoj oblasti koji će biti dugoročnijeg karaktera.

 

ČESTITKA GRADNAČELNIKA: Mihael Hojpl i predsednik kluba Bratislav Nikolić

 

 

Za svoj novi projekat Crvena Zvezda Brigitenau je dobila mnogo pohvala austrijskih vlasti, koje imaju veliko poverenje u rad ovog našeg kluba. Naime, kursevi nemačkog jezika dobijaju najviše ocene od zvaničnih austrijskih institucija, koje ih neprestano podržavaju od kako su se uverile u uspešnost i profesionalnost rada.

 

Ciljevi kluba su približavanje strane kulture Austrijancima, upoznavanje novih kultura, jačanje samopouzdanja kod stranaca, olakšani pristup novom jeziku, olakšanje pristupa tržištu rada, kao i podsticanje svesti o dobrom suživotu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here