EPA-EFE/ANDREU DALMAU
Lionel Mesi

Vlasnici Intera, kineski konzorcijum “Suning” ne odustaju od namere da angažuju jednog od najboljih fudbalera sveta i igrača Barselone Lionela Mesija.

Italijanski mediji podsećaju na izjavu trenera Intera Antonija Kontea, koji je rekao da je lakše pomeriti Duomo nego dovesti Mesija.

Međutim, vlasnici Intera nemaju nameru da odustanu od argentinskog fudbalera. Mesiju ugovor sa Barselonom ističe u junu 2021. godine.

Čelnici “neroazura” planiraju da tada krenu u akciju, jer ne bi morali da plate obeštećenje katalonskom klubu.

“Gazeta” tvrdi da su Kinezi spremni da ponude Mesiju četvorogodišnji ugovor vredan čak 260 miliona evra. Ovaj ugovor bi prevazišai primanja koja u Juventusu ima Kristijano Ronaldo.

Italijanski mediji porede ova dva transfera, s tim što je Juventus za Ronalda morao da plati obeštećenje od 117 miliona evra.

Vlasnici Intera su napravili plan, koji će navodno predložiti i Mesiju. Kinezi planiraju da vrate (i naplate) svaki evo uložen u ovaj transfer. Italijanski mediji navode da je Mesi spreman da napusti Barselonu i pređe u Inter.

Međutim, u katalonskom klubu su ubeđeni da Mesi da produži ugovor sa Barselonom. Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu je pre nekoliko dana podsetio na Mesijevu izjavu da će ostati na Nou Kampu do kraja karijere.

Mediji podsećaju da je Mesi u “tihom ratu” s čelnicima kluba, pošto je nezadovoljan njihovom politikom, ali nikada nije nagovestio da bi mogao da ode iz Barselone.

Mesi (33) je član Barselone od 2001. godine. On je za prvi tim Barselone odigrao 729 utakmica i postigao 633 gola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here