Pixabay.com
Foto: Ilustracjia

Influenser Željko Mladen je čuo da ima onih koji putem društvenih mreža traže novac, ali, kako kaže, on ne poznaje nikog ko se služio takvim onlajn radnjama.

– Razne osobe su na popularnim društvenim mrežama – priča Mladen za “Vesti” i objašnjava da je viđao svašta u virtuelnom svetu.

Odnosno, i one koji sebe snimaju i po 12 sati uživo i one koji na različite načine, traže od pratilaca “poklončiće”, što je kako objašnjava, izraz

koji predstavlja novac i zaradu. Naš sagovornik ističe da među njegovom publikom ima dosta mladih i da on kao tiktoker u nastupima ide potpuno drugačijim putem od likova koji skandaloznim objavama hoće da privuku pažnju javnosti i na taj način dođu do popularnosti koja im donosi pare.

– Ja gledam da izgradim i predstavim sebe na lep način. Kad snimam za Tik-tok, obavezno je reč o poučnim stvarima kojima se obraćam mladima. Na primer, to su saveti za dečake od 14 godina kako da priđu nekoj devojčici koja im se sviđa. Savetujem ih kako i zašto ne bi trebalo da to rade naglo, već polako, da im se korak po korak približavaju da bi uspeli da ih osvoje – priča Željko Mladen.

Sa prikupljenih 48.600 pratilaca i blizu 800.000 lajkova, odnosno onih kojima se sviđaju njegove objave, naš sagovornik se može svrstati u popularne influensere. On otkriva da sa brojkama koje je osvojio u virtuelnom svetu, ne može da se ostvari neka zarada pošto, kako ističe 80 odsto od zarađenog novca uzima Tik-tok.

– Ako ne može na ovaj način, može da se zaradi drugačije, od sponzora – priča Željko Mladen o poznatim brendovima koji plaćaju popularne ličnosti na mrežama da im reklamiraju proizvode.

Sutra – Internet pun zamki za najmlađe (4): Kači ko šta hoće