Interpol/Printscreen

Interpol je raspisao žutu poternicu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se od utorka gubi svaki trag u Banjskom Polju kod Bora.

Na sajtu Interpola, u sekciji “žuti alarm” navedeni su osnovni podaci nestale devojčice: ime, prezime, datum i mesto rođenja, visina, mesto i datum kada je nestala, ali i karakteristike po kojima može da bude prepoznata, poput mladeža na levoj nadlaktici.

Žuta potraga odnosi se na potragu za nestalim licima i u tom slučaju, podaci se mogu menjati na svakih sat vremena, odnosno mogu biti ažurirani.

Juče je Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula istragu u slučaju nestanka Danke Ilić iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

“Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu”, navodi se u odgovoru.

Bečka policija je saslušala svedoka i uzela video-snimak, koji je muškac napravio.

Kako se navodi, on je preko društvenih mreža saznao za nestanak deteta.

“Tačne okolnosti, posebno da li je to zaista bila nestala devojčica su predmet istrage koja je u toku. Istragu vodi Kriminalistička služba Beč”, navodi se u dopisu.

Ambasada Srbije u Austriji objavila je na društvenoj mreži “X” apel građanima da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah jave Ambasadi, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here