pixabay.com

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Islamske savetodavne skupštine Islamske Republike Iran Alijem Laridžanijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja i zahvalio mu se za principijelnu podršku Irana teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama.

Služba za saradnju s medijima predsednika Republike saopštila je da je predsednik iranske skupštine Laridžani rekao da, uprkos pritiscima, ostaju dosledni svom stavu o nepriznavanju tzv. Kosova i nastaviće da Srbiju, koju doživljavaju kao prijateljsku zemlju, podržavaju u međunarodnim organizacijama, poput UNESKO i Interpol.

– Predsednik Vučić je izrazio nameru Srbije da čuva veze sa prijateljskim zemljama i razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti, posebno ekonomsku. Predsednik Vučić i predsednik iranske skupštine Laridžani su se saglasili da postoje potencijali u oblasti poljoprivrede, rudarstva i teške industrije – saopšteno je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here