EPA-EFE
Predsednik Irana Ebrahim Raisi

Poručujemo Amerikancima i njihovim izraelskim prijateljima – danas vi šaljete rakete koje ubijaju nevine civile. Partneri ste u zločinu koji će biti kažnjen, jer ovo je kraj Izraela, izjavio je Ebrahim Raisi, iranski predsednik.

Pre dva dana vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je da “genocid” nad Palestincima u Pojasu Gaze mora “odmah” da prestane. Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas, koji uživa podršku Teherana i koji vlada Gazom, nakon što su pripadnici Hamasa upali u Izrael 7. oktobra ubivši 1.300 ljudi, uglavnom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj istoriji zemlje.

– Niko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave… bombardovanje Gaze mora odmah prestati – rekao je Hamenei grupi studenata u Teheranu. “Svet svedoči genocidu cionističkog režima nad Palestincima u Gazi”, rekao je uz povike: “Smrt Izraelu!”

Još se nadovezao:

– Moramo odgovoriti, moramo reagovati na ono što se događa u Gazi – rekao je Hamenei dodajući da bi izraelskim zvaničnicima trebalo suditi za njihove “zločine protiv Palestinaca u Gazi”.

Izrael je bombardovao Pojas Gaze u vazdušnim napadima u kojima je ubijeno više od 2.800 Palestinaca, od kojih su četvrtina deca, a otprilike polovina od 2.3 miliona stanovnika Gaze morala je da napusti svoje kuće.

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje.

Izrael će se suočiti sa još jednim udarnim valom otpora ako njegova “zverstva” ne prestanu u Gazi, citirali su zamenika komandanta iranske Revolucionarne garde iranski državni mediji. “Udari fronta otpora protiv cionističkog režima (Izraela) nastaviće se sve dok se ovaj kancerogeni tumor ne iskoreni sa karte sveta”, rekao je Ali Fadavi.

Dodao je:

– Još jedan udarni talas je na putu ako Izrael ne okonča zločine u Gazi.

6 COMMENTS

  1. Tako je. Daleko vam svima kuca bila. I Izraelu, americkim doseljenicima , Iranu, S. Arabiji, Americi, svima. Svoji na svome i ni s kim zajedno.

  2. Мени се ипак чини да неко трећи овде закувава – да Муслимани убијају Јевреје и обрнуто, као што Украјинци убијају Русе и обрнуто (а хушкају се и Пољаци), као што су Хрвати и Бошњаци убијали Србе и обрнуто…
    Ако сагледамо у историји ко је био “над-раса” која је убијала Јевреје, Русе, Украјинце, Пољаке, Србе/Југословене, људе исламске вероисповести – онда ми се чини да сви треба да стану, да размисле ко је иза овог рата, ко “завади па влада” или остварује свој циљ на начин да “непријатељ убија непријатеља”, а затим да се сви уједине, окрену и победе зло. Само тако имамо шансу за мир.

  3. Mozes ti da besnis koliko hoces ali ceo svet zna da Iran ne zeli rat protiv Amerike. Niti Amerika zeli rat protiv Irana.
    A sto se tice Srba; tokom rata u Bosni Iran je slao dva vojna aviona nedeljno u Zagreb sa odobrenjem CIA i Americke vlasti. Najveci deo te ratne opreme je isao za muslimane u Bosnu ali je deo zadrzala i Hrvatska vlada.
    I da potsetim citaoce da je Iran tajno prodavao oruzije Americi tokom Reganove administracije.
    Vi i Ameri ste saveznici u zlu. Jedni veci, jedni manji. Vi ste verski fanatici a ovi drugi bez ideologije sem kad je u pitanju vojna moc i materijalizam.

  4. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here