EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Iran će odlučno odgovoriti na bilo kakav napad na svoju teritoriju, interese, ili državljane van svojih granica, upozorio je iranski izaslanik u Ujedinjenim nacijama Amir Saed Iravani.

Upozorenje iranskog izaslanika pri UN, kako prenosi Rojters, dolazi dan nakon što je predsednik Sjedinjenih Američkih Država objavio da je doneo odluku kako će Vašington odgovoriti na napad dronom iračkih grupa povezanih sa Iranom na američku vojnu bazu duž granice između Sirije i Jordana. U tom napadu poginula su tri američka vojnika.

U raketnom napadu na zgradu koju je u Damasku koristila iranska elitna Revolucionarna garda, 20. januara, stradalo je pet njenih pripadnika i nekoliko sirijskih vojnika, dok su gotovo mesec dana ranije, u napadu 25. decembra, stradala još dva njena člana.

U ponedeljak je izveden još jedan izraelski udar na, kako je iranska novinska agencija Tasnim prenela, „iranski vojni savetodavni centar” u Siriji, u kome je stradalo još dvoje članova iranske revolucionarne garde, ali je iranski izaslanik u Siriji te navode kasnije negirao dodajući da žrtve nisu iranske nacionalnosti.

Iran je 15. januara napao, kako kaže, izraelski „špijuski štab” u iračkom poluautonomnom regionu Kurdistana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here