commons.wikimedia/Amir1140
Teheran

„Iran je završio svoju osvetu za ubistvo generala Kasema Sulejmanija i neće preduzimati nove vojne akcije ako ne bude bilo američke agresije“, rekao ambasador Irana pri Ujedinjenim nacijama Madžid Taht-Ravanči.

– Naša akcija je bila proporcionalna ubistvu Kasema Sulejmanija. Naša akcija je završena. Ako Amerikanci ne budu vojno delovali protiv Irana, što se nas tiče, nećemo uzvratiti – rekao je Taht-Ravanči, odgovarajući na pitanje Tasa o reakciji Teherana na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa.

Tramp je rekao da su SAD spremne za mir sa Iranom, ali je najavio i nove oštrije sankcije prema Teheranu.

Iranski diplomata je dodao da je Teheran postupio u skladu sa Cclanom 51 Povelje UN koji govori o pravu na samoodbranu.

– Ali ako odluče da deluju vojno, Iran neće imati izbora nego da odgovori – dodao je on.

Iran je izveo raketne napade na dve baze sa američkim vojnicima u Iraku kao odgovor na američko ubistvo generala Revolucionarne garde Kasima Sulejmanija.

3 KOMENTARA

  1. Naša akcija je bila proporcionalna ubistvu Kasema Sulejmanija. Naša akcija je završena. Ako Amerikanci ne budu vojno delovali protiv Irana, što se nas tiče, nećemo uzvratiti – rekao je Taht-Ravanči, odgovarajući na pitanje Tasa o reakciji Teherana na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa.HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA…..

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime