Tanjug

U srušenom helikopteru sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem nema znakova života, javila je jutros iranska državna televizija.

Spasilački timovi stigli su do mesta nesreće u kojoj je helikopter potpuno izgoreo, rekao je neimenovani iranski zvaničnik za Rojters.

– Helikopter predsednika Raisija je potpuno izgoreo… nažalost, strahuje se da su svi putnici mrtvi – rekao je zvaničnik nakon što su timovi za pretragu pronašli olupinu helikoptera.

Državna televizija prethodno je javila da su timovi za pretragu pronašli mesto pada helikoptera sa predsednikom Ebrahimom Raisijem i da je predsednik iranskog Crvenog polumeseca izjavio da situacija nije “dobra”.

Agencija Anadolija prenela je da je turski dron koji je pomagao u potrazi identifikovao izvor toplote za koji se sumnjalo da je olupina helikoptera i podelio koordinate mogućeg mesta nesreće sa iranskim vlastima.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here