Iranski ministar: SAD nisu uspele da izvedu uspešan napad

Vestionline, Tanjug
f
pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministar telekomunikacija Irana Muhamed Džavad Azari Džahromi poručio je putem Tvitera da američki sajber napadi na iranske ciljeve nisu bili uspešni, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je objava iranskog ministra usledila nekoliko dana nakon medijskih izveštaja o tome da je Pentagon pokrenuo dugo planirani sajber napad kako bi onesposobio iranske sisteme za lansiranje raketa.

Podseća se da su napetosti uvećane između dugogodišnjih neprijatelja Irana i SAD nakon što je američki predsednik Donald Tramp u petak saopštio da je otkazao vojni napad koji je trebalo da bude izvršen u znak odmazde zbog iranskog obaranja američke bespilotne letelice.

Prema informacijama „Jahu njuza“, Pentagon je međutim u četvrtak pokrenuo dugo planirani sajber napad, a „Vašington post“ objavio da su meta iranski sistemi za lansiranje raketa.

– Oni pokušavaju iz sve snage, ali nisu uspeli da izvedu uspešan napad. Mediji su pitali da li ima istine oko sajber napadi protiv Irana o kojima se priča. Prošle godine smo neutralisali 33 miliona napada na (nacionalni) fajervol – tvitovao je iranski ministar Džahromi koji je napade na iranske kompjuterske mreže nazvao „sajber-terorizmom“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime