Pexels
Ilustracija

Vaša koža je pod stalnim napadom svih vrsta zagađenja tokom dana. Zagađenje životne sredine, izlaganje suncu, šminka koju koristite, sve utiče na vašu kožu. To prouzrokuje bore, fleke i akne i mnoge druge. Zato je važno da imate pravilan režim lepote.

Spavanje je, naravno, odličan način da podmladite svoju kožu. Ali uporedo sa ovim, takođe morate da se potrudite da se pravilno brinete o svojoj koži svaki dan. Najbolji način da to uradite je da pratite dnevni noćni ritual koji će pomoći vašoj koži da diše i sija.

Umivanje lica

Razumemo da ste apsolutno umorni na kraju dana i samo želite ga legnete u krevet. Ali odvojite vreme da operete lice blagim sapunom i toplom vodom. Ukloniće svu prljavštinu i iritacije koje se talože na vašu kožu tokom dana. Takođe može ubrzati proces starenja.

Koristite retinol

Ako imate više od 30 godina, stvorite naviku da nanosite retinol pre nego što odete u krevet. Ovo će vam pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja. Vitamin A, koje se nalati u retinolu stimuliše proizvodnju kolagena i bledi fine linije i bore. Takođe regeneriše nove ćelije kože. Ali prvo proverite da li ste osetljivi na to. Kod nekih ljudi retinol može izazvati crvenilo, iritaciju i ljuštenje kože.

Izaberite pravi antioksidans

Neki antioksidansi su pogodniji za dan. Najbolji antioksidans za noć je serum koji sadrži resveratrol. Morate voditi računa da ovo nanesete na lice svake noći pre spavanja. To će učiniti da vaša koža blista ujutru.

Izbegavajte “ribanje” lica dok ga perete

Ovo je nešto na šta treba da pazite. Previše ribanja ili pilinga oštetiće vašu kožu. Iako je u redu jednom nedeljno, nemojte preterivati. To će samo izazvati iritaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here