EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Premijer Australije Skot Morison poručio je da će Novak Đoković morati da poštuje ista pravila za ulazak u Australiju kao i svi drugi.

U Australiji se danima unazad spekuliše da li će najbolji teniser sveta braniti trofej na prvom grend slemu sezone, jer se ne izjašnjava da li je vakcinisan.

Pojavila se priča o takozvanom “medicinskom izuzetku”, ali je Morison i ta vrata na neki način zatvorio poslednjom izjavom.

Ona je praktično u istoj ravni sa onim što je dan ranije izjavio prvi čovek Tenis Australija, Kreg Tajli.

– Odluke o medicinskom izuzeću su donete od strane medicinskih zvaničnika, ne od strane političara. Đoković će morati da sledi ista pravila kao bilo ko drugi. Ne postoje posebna pravila za tenisere ili bilo koga. To su pravila koja važe za sve i koje je postavila Vlada Viktorije i Australijan open, to su njihova pravila – poručio je Morison.

Dakle ostaje jasna činjenica da u Australiji neće biti dozvoljeno da igra nikom ko nije dvostruko vakcinisan ili barem jednom dozom vakcine proizvođača Džonson i Džonson, najkasnije nedelju dana pred dolazak.

Tajli je u četvrtak ponovio da to što je ime Novaka Đokovića na provizornoj listi učesnika, ne znači ništa, jer su u pitanju standardne prijave i ne znači da će sva imena na listi biti u glavnom žrebu takmičenja.

Australijan open se održava od 17. do 30. januara.

2 COMMENTS

  1. За њега не могу да важе закони који важе за обичне људе.
    Он је нешто специјално. Не само dа је најбољи тенисер на свету. После сваког добијеног меча, уме да ћаска са оним на небу који му маше са три прста, што само он види. Говори 11 језика, познате су му природне науке, хемија… док народ пије воду као во и незна шта је Х2О… Сунце мамино.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here