Promo

Serijom radova naslovljenom „Istorija budućnosti”, beogradskoj publici će se u galerijskom prostoru BW Experience (Galerija Progres) predstaviti umetnica Aleksandra Kokotović. Otvaranje ove izložbe, sedme u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, zakazano je za sredu, 11. septembar u 20 časova.

Aleksandra Kokotović

Aleksandra Kokotović je članica Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Rođena je u Sarajevu, a živela je u Bejrutu, Americi, Londonu i Beogradu, gde je diplomirala modni dizajn. Aleksandra se u svim svojim radovima bavi pitanjima postojanja i spoznaje koja posmatrača inspiriše i navodi da preispita svoja uverenja.

Slike Aleksandre Kokotović traju na osetljivoj granici realnog i irealnog, na razmeđi sna i podsvesti. Njima vlada latentna spona koja miri date krajnosti, čineći ih tajnovitim i duhovno uzdignutim. Živahnom teksturom, građenom upadljivim, neki put, sitnim potezima, te raznolikim, tačkasto nanetim pigmentima, provejavaju iznijansirani i spontani unosi. Dela obiluju nemirnim ishodima, složenim i snažnim ritmom, koji odaje stvaraoca naglašenog individualizma.

Prošetajte kroz stvaralački svet Aleksandre Kokotović u okviru jedinstvene izložbe BW Experience! Ulaz je besplatan za sve posetioce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here