EPA
Džozef Bajden

Iz meseca u mesec predsednik SAD Džozef Bajden srozava se u očima građana Amerike.

Ova neumoljiva ocena proizlazi iz anketa koje “CNN” provodi svakog meseca, a koje pokazuju neprestani pad broja Amerikanaca koji odobravaju Bajdenov rad.

Ocena Bajdenove politike dosegnula je negativni rekord: samo 37 odsto Amerikanaca imalo je u novembru pozitivan stav o učinku Bajdenovog predsedavanja – što je najlošiji rezultat otkako je u januaru 2021. ušao u Belu kuću – dok je njih čak 63 odsto izrazilo negativan stav o predsednikovom radu.

“Ocena odobravanja američkog predsednika Džozefa Bajdena pala je na dno”, navodi “CNN”.

Rejting aktualnog predsednika SAD bio je najviši prvih meseci njegovog mandata, sa rekordna 53 odsto u aprilu 2021. godine. Kontinuirani pad započeo je krajem prošle godine i nastavio se do danas: u ovu godinu Bajden je ušao s 45 odsto odobravanja, a od marta do oktobra rejting mu se kretao oko 40 odsto, da bi sada dosegnuo svoj istorijski minimum.

Razlozi za Bajdenov anketni sunovrat su ekonomske prirode, kako sugerišu odgovori ispitanika na ostala pitanja. Između ostalog, upitani da navedu glavnu brigu s kojom se trenutno suočavaju, čak 42 odsto građana SAD navodi finansijska pitanja, što je daleko ispred bilo kog drugog pitanja (naredni problem po važnosti bila je imigracija ili sigurnost granica, što je kao glavnu brigu navelo samo 12 odsto anketiranih).

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here