Komunikacioni centar za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, pokreće veliko istraživanje usmereno na ideje o povezivanju dijaspore i matice.

Istraživanje će se obaviti putem Interneta, a biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta, saopštila je Teslina naučna fondacija.

Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice od istraživanja očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta sa maticom.

Svi zainteresovani mogu samostalno popuniti posebno osmišljen i dizajniran upitnik na adresi www.teslinnarod.com.

Predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže).

Neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta “Teslin narod”, u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom, čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here