Tanjug/AP

Italijani slave, ali ne samo zbog trijumfa Luke Nardija protiv Novaka Đokovića u Indijan Velsu. Slavlje Azura ima dodatnu dimenziju – u poslednjih godinu dana najbolji teniser svih vremena je više od polovinu poraza doživeo od njihovih zemljaka.

Naravno, najzaslužniji za ovaj udarac italijanskog tenisa protiv srpskog asa je Janik Siner. Čak tri pobede je zabeležio protiv Đokovića od novembra. Prvi uspeh nije bio toliko bitan, jer je došao u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu, a Nole se revanširao u finalu.

Međutim sledeća dva trijumfa su bila mnogo, mnogo važnija. Prvo je došao podvig u polufinalu Dejvis kupa u Malagi, kada je spasao tri meč lopte. Đoković je imao dobijen meč, Siner je preokrenuo i potom dan kasnije doneo Italiji drugu “Salataru” u istoriji. Potom je slavio u polufinalu Australijan opena potpuno nadigravši Đokovića u prva dva seta.

Prvi u ovoj italijanskoj seriji bio je Lorenco Muzeti u Monte Karlu. Potom su došla ta tri Sinerova uspeha, da bi najveću senzaciju doneo Nardi u Indijan Velsu.

– Inspirisao me je Siner, to što on radi – istakao je Luka posle trijumfa koliko je značajno što njegovi zemljaci pobeđuju.

– Uvek se trudim da naučin nešto od njega. Svi italijanski teniseri to rade. Sjajno je sve što Janik radi za naš tenis, za Italiju. Nadam se da mogu da mu se pridružim – dodao je momak iz Pezara.

Preostala četiri Novakova poraza u poslednjih godinu dana došli su od Dušana Lajovića u Banjaluci, Holgera Runea u Rimu, Karlosa Alkarasa na Vimbldonu i Aleksa de Minora na Junajted kupu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here