EPA-EFE/MATTEO BAZZI
Zlatan Ibrahimović

Nakon remija protiv Sampdorije, čini se da je Milanu trka za trofej već izmakla iz ruke za ovu sezonu. Stoga, Rosoneri polako počinju da razmišljaju o onome što ih čeka posle leta, kada će pokušati da se dodatno stabilizuju i ovoga puta ne pokleknu negde na polovini trke.

Mora se ipak istaći da je ovo jedna od najuspešnijih sezona Milana u poslednjih nekoliko godina. Mogao bi italijanski velikan posle dužeg vremena da se domogne Lige šampiona, što će pokušati da osiguraju u završnih devet rundi italijanske Serije A.

A ono što dodatno može da obraduje navijače ovog kluba jeste činjenica da se Zlatan Ibrahimović neće zadržati u Milanu samo do kraja proleća. Naime, prema pisanju Tutomerkata, on će se na San Siru naći i iduće sezone, a klub bi uskoro mogao da izađe sa saopštenjem.

Njemu je, podsetimo, ugovor isticao na kraju ove sezone, pa se vodila velika rasprava oko toga da li će Ibrahimović rešiti da produži saradnju. Iako je imao muka sa povredaama, na 16 utakmica koliko je odigrao, postigao je čak 15 golova u Seriji A, a zajedno sa ostalim takmičenjima ima 17 pogodaka na 24 utakmice.

O finansijskim podacima, Tutomerkato još nije pisao, ali je poznato da Ibrahimović trenutno zarađuje oko 7.000.000 evra, što znači da se i plata za narednu sezonu sigurno kreće oko te brojke. Uspeli su Rosoneri da izboksuju ostanak jedne od najvećih zvezda ekipe, pa mirno mogu da planiraju šta dalje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime