L. Andolfato
Emotivan nastup: Ivan nije i nikad neće biti zaboravljen

Bend Ethereal Lus iz Vićence, u kome je do prošle godine svirao Ivan Dragičević, dvočasovnim koncertom obeležio je godinu dana od tragične smrti svog bivšeg člana. Muzika i stihovi u Montekijo Mađoreu, nedaleko od Vićence, zaliveni su suzama i propraćeni jecajima Ivanove majke Gorice.

– Ja sam vam svima zahvalna što niste zaboravili mog sina i što čuvate sećanje na njega. Moj bol je veliki i nema veće tragedije nego kad roditelj nadživi svoje dete – skupila je snage da kaže Gorica kad ju je Đorđo Sartori, vođa benda, pozvao na podijum i poklonio joj album sa fotografijama sa svih Ivanovih koncerata i buket cveća.

Gorica Dragičević i Đorđo Sartori

– Znajte da niste sami i da Ivan nije i nikad neće biti zaboravljen – rekao je Sartori neutešnoj majci.

Dodatno se bujica suza pomešala sa jakim emocijama u sali kad je pesnikinja Rada Rajić Ristić pročitala pesmu “Poj anđela”, posvećenu Ivanu. Pesmu je pročitala na srpskom i italijanskom, dok se na monitoru pojavila fotografija nasmejanog Ivana sa gitarom u ruci.

Stihovi izazvali suze

– Ispratili smo Ivana u nezaborav, jer imamo moralnu obavezu da pamtimo sve naše sunarodnike u dijaspori koji su nas nečim zadužili – rekla je Rada Rajić Ristić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here