Naša proslavljena strelkinja, osvajač olimpijskog srebra i nosilac zastave na otvaranju OI Ivana Maksimović Anđušić je govorila o brojnim temama.

Njen život sa suprugom, košarkašem Danilom Anđušićem i dvogodišnjim sinom Filipom, odvija se na relaciji Srbija-Francuska.

– Ova godina je bila posebno izazovna za moju sportsku karijeru, ali trudim se da budem pozitivna i čekam svoj trenutak, imam još dosta želja i planova – ističe Ivana Maksimović Anđušić.

Ivana se trudi se da održava sportsku karijeru na vrhunskom nivou.

– Važno mi je da ostanem u formi i da budem zdravog duha. Uglavnom treniram pet dana nedeljno. Treninzi u teretani mi dobro dođu da budem u formi i za streljaštvo, ali i da jurim i nosim mog dvogodišnjaka! Treninzi u streljani su zimi iz vazdušne puške i traju oko sat, sat i po, dok leti mogu trajati i tri puta duže, tada pucam iz malog kalibra. Ove godine je bilo posebno izazovno održati trening rutinu zbog pandemije i zatvaranja streljana i teretana, pa sam vežbanje u teretani zamenila vežbanjem kod kuće.

Kakvi su vaši planovi što se tiče streljaštva i učešća na takmičenjima?

– Imam i želju i potrebu da se takmičim i upravo sam zbog toga došla u Beograd. Učestvovala sam u drugom kolu Kupa Srbije i postigla očekivan rezultat, s obzirom na to da nisam bila dovoljno posvećena streljaštvu u prethodnom periodu. U februaru je Evropsko prvenstvo, ali ne znam da li ću moći da se takmičim. Trudim se da budem pozitivna i da čekam svoj trenutak. Imam još želja i ciljeva u sportskoj karijeri, tako da svakako to još uvek nije gotovo, ovo je samo neka manja pauza i prinuđena sam da tako bude.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime