EPA/Peter Klaunzer
Novak Đoković i Goran Ivanišević

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, upozorio je prvog tenisera sveta kojem svi prognoziraju zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, da bude jako oprezan ukoliko želi da ostvari san.

To što je Srbin prvi na svetu i što je ove godine osvojio sva tri grend slema, apsolutno nije tapija na uspeh u Japanu.

– Šampioni na Olimpijskim igrama ne moraju uvek da budu najbolji igrači, ponekad ima i neočekivanih pobednika. Sve je postalo teže da se predvidi. Atmosfera je drugačija kada igrate za svoju zemlju, normalno je da ljudi očekuju da favorit pobedi, ali to nije uvek tačno – poručio je Ivanišević, koji je u ponedeljak primljen u tenisku Kuću slavnih.

Da ne ostane sve na rečima, Novakov trener je dao konkretan primer za koji je uzeo Rodžera Federera. Švajcarac je godinama vladao belim sportom, ali i dalje nema zlato sa Olimpijskih igara. U Londonu 2012. godine osvojio je srebro.

– Federeru i dalje nedostaje olimpijsko zlato, već je osvojio sve što se osvojiti može. Ako jednog dana to uradi, može u penziju na miru – kroz smeh je poručio Ivanišević, koji sa Igara poseduje dve bronze iz Barselone 1992. godine.

Novak Đoković je ove sezone u igri da osvoji “Zlatni slem”, što nikada nikome u muškom tenisu nije pošlo za rukom – da osvoji sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama u istoj godini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here