Ivanoviću da se dozvoli odbrana sa slobode

0

Očekuje se da će i Oliveru Ivanoviću biti dozvoljeno da se poput Ristića brani sa slobode

Iz inicijative pozdravljaju odluku Euleksa u vezi sa Ristićem i izražavaju nadu da je to "najava pravednijeg i pravičnijeg odnosa prema slučajevima u kojima su optuženi Srbi".

 

"Očekujemo da će i Ivanoviću biti dozvoljena odbrana sa slobode, posebno zbog činjenice da se nalazi u neosnovanom pritvoru više od deset meseci i da je tužilaštvo saslušalo sve svjedoke", navodi se u saopštenju.

 

Iz Građanske inicijative ističu da će Euleks krajem novembra, kada ističe jedanaesti mjesec Ivanovićevog pritvora, imati priliku da pokaže da je odgovoran i nepristrasan.

 

"Očekujemo pozitivnu odluku i verujemo da će Ivanoviću biti dozvoljeno da se brani sa slobode", navode iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

 

Ristić je juče pušten da se brani sa slobode nakon što se dobrovoljno pojavio pred međunarodnim tužiocem u Kosovoskoj Mitrivici i dao izjavu povodom optužnice da je učestvovao u ubistvu pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU Envera Zumberija 2011. godine.

 

Bivšem predsjedniku opštine Zubin Potok izrečena je mera da se jednom nedjeljno javlja najbližoj policijskoj stanici, da ne napušta mjesto boravka i da ne utiče na svjedoke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here