Ivanoviću ponovo produžen pritvor

0

Oliveru Ivanoviću pritvor produžen za još dva meseca
 

"Odluku o produženju pritvora doneo je sudija Euleksa za prethodni postupak iz Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vlajić.

 

On je pojasnio da su razlozi za produženje pritvora ostali isti, navodno postojanje mogućnosti bekstva i uticaja na svedoke, te dodao da sudija Euleksa i ovog puta nije uvažio garancije Vlade Srbije da će se Ivanović uredno odazivati na sve sudske pozive i da neće uticati na svedoke.

 

Vlajić je najavio žalbu, ali sumnja u njeno prihvatanje, jer smatra da se, kako je rekao, nazovi suđenje Ivanoviću odvija isključivo zbog političkih motiva.

 

Ivanović je u pritvoru od 27. januara kada je uhapšen pod sumnjom da je ubio jednog Albanca i da je učestvovao u ubistvu najmanje još jednog Albanca tokom 1999. i 2000. godine.

 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je razočaranje zbog odluke da lideru SDP Oliveru Ivanoviću bude produžen pritvor i ocenio da je to novi pritisak na Srbe na Kosovu. Prema njegovim rečima, odluka suda u Kosovskoj Mitrovici uliva strah i nestabilnost u jednom veoma osetljivom trenutku.

 

Đurić je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije, ocenio da je to "veoma loš signal za opštu političku klimu i vladavinu prava na Kosovu i Metohiji".

 

"Zabrinjava činjenica da je Ivanović uhapšen krajem januara, a da optužnica protiv njega do danas nije podignuta, što opravdava sumnju da se radi o političkom procesu", naveo je Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here