Ivković: Zadnja šansa za domaću ligu

0

Ivković smatra da je naredna sezona poslednja šansa za spas domaće lige i da se ne sme odustati od predloga da Super liga počne 1. marta.

 

Kako sada stoje stvari, kraj regularnog dela NLB lige i početak Superlige Srbije u sezoni 2010/11 vremenski će se preklopiti. Još se ne zna na koji način će taj problem biti rešen, ali je zaključak posle redovne Skupštine Kš da sa ove strane neće biti kompromisa. UOO Kš je podržao Ivkovićevu ideju.

 

"NLB liga je prenebregla naše ranije sporazume i poslala klubovima pismo u kome stoji da će se sezona 2010/11 završiti 15. marta, plus Fajnal for. Moramo da shvatimo da NLB liga ubacivanjem Nimburka nije više regionalno takmičenje i da Partizan ima veliku šansu da stigne do A licence za Evroligu. Ovo je zadnja šansa da našu ligu. Znam da su klubovi u procepu, ali ako sad popustimo jaz će biti sve veći", poručio je Ivković, a preneo "Žurnal".

 

Sada samo ostaje da srpski klubovi jedinstvo iskazano u srpskoj "Kući košarke" pokažu kada se nađu "oči u oči" sa čelnicima NLB lige.

 

Na koji način će taj problem biti rešen – ostaje da se vidi. Ali, zaključak posle redovne Skupštine Košarkaškog saveza Srbije je da sa ove strane neće biti kompromisa. Jednoglasno je podržana odluka Upravnog odbora KSS, donesena 21. februara u Nišu, da se Košarkaška liga Srbije sa 14 klubova igra do poslednje nedelje februara, a da Superliga Srbije sa deset klubova počne 1. marta 2011. godine.

 

Elitno domaće takmičenje trebalo bi da se završi u terminu koji će ostaviti dovoljno vremena za odmor igrača i potom za akcije različitih reprezentativnih selekcija.

 

Radovan Lorbek, predsednik Jadranske košarkaške asocijacije, prethodno je poslao pismo predsedniku KSS Draganu Kapičiću, u kojem je jasno naznačio da Srbija u NLB ligi ne može da ima više od četiri predstavnika i da će takmičenje naredne sezone brojati 14 klubova, uključujući češki Nimburk.

 

Kalendar NLB lige je takav da uz odigravanje 26 kola ona ne može biti završena pre 15. marta. Ipak, taj kalendar još nije definitivno usvojen i sada se čeka naredna Skupština preduzeća "Sidro"…

 

 
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here