Pixabay.com
Singapur

Svetski ekonomski forum najavio je u ponedeljak da će narednog leta godišnji sastanak biti održan u Singapuru umesto u švajcarskom skijaškom gradu Davosu “zbog trenutne situacije sa pandemijom”, piše Axios.

Singapur je dobio opšte pohvale za svoj uspeh u borbi protiv koronavirusa, prijavivši 58.260 slučajeva od početka pandemije i samo 213 tokom poslednjih mesec dana, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

Suprotno tome, Evropa je veoma teško pogođena pandemijom i mnoge zemlje uvode veoma stroge mere protiv širenja virusa, jer novi talas povećava broj zaraženih svaki dan.

– Promena lokacije odražava prioritet Foruma da zaštiti zdravlje i bezbednost učesnika i zajednice domaćina”, navodi se u saopštenju.

Forum će “biti prvi globalni događaj liderstva koji će se baviti oporavkom od pandemije u celom svetu”, rekli su iz SEF-a.

– Javno-privatna saradnja potrebna je više nego ikad da bi se ponovo izgradilo poverenje i rešile greške koje su se pojavile 2020. godine – rekao je osnivač i izvršni predsednik Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here