Iz dijaspore u propast

0

Voda do kolena: Slobodanka Vilotić
 

Slobodanka Vilotić (61) sa nepokretnim suprugom Dragoslavom živi u kući koja je do pola u vodi. Do 1977. godine su živeli u Australiji, a onda se vratili i od ušteđevine kupili plac i kuću. Verovali su da je vreme patnje iza njih.
Sada u čizmama, obilazi punu vode okućnicu i plače.

– Tri odeljenja su nam skroz stradala, a šta je u podrumu ne smem ni da zamislim, jer je voda do plafona. Nisam želela da ostavim supruga kada je krenuo talas, ali hvala Bogu, preživeli smo najgore. Takođe veliko hvala i svima koji su nam nudili pomoć i zvali nas, poput prijatelja Miloša Boškovića koji živi u Pertu, Australija.

 

Starca ubila vikendica

U Dvorovima je zabeležena i jedina žrtva katastrofe koja je zahvatila Bijeljinu i okolinu.
Starac od 72 godine je stradao tako što se na njega obrušio deo vikendice.

Čim je video na televiziji pozvao nas je da pita šta treba. Kada je glava čitava, onda je sve drugo manje bitno – veli ova žena i dodaje da je u Dvorovima stradalo i dosta kuća ljudi koji žive i rade u dijaspori.

– Evo, odmah pored nas je kuća Dragana Ljubojevića koji je u Švajcarskoj. Mi smo im javili.

Radivoje Vidaković je do 1982. godine živeo u Beču. Vratio se sa suprugom Stankom da uživa u penzionerskim danima. Kaže, ni njegovi preci ne pamte ovakvu pošast.

– Kada je pre četiri godine Drina nadošla, takođe smo bili poplavljeni, ali ovo je pet puta gore nego tada – kaže Radivoje kome je rođena sestra Zorka i dalje u Švajcarskoj.

– Nismo se još čuli. Mogu samo da zamislim koliko je u panici, jer ne može da nas dobije. Ali, sve do pre koji sat veze sa ostatkom sveta su bile katastrofične. Veći deo Dvorova i dalje nema struje, a mobilni čas radi, a čas ne radi – kaže Radivoje Vidaković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here