J. Gajeskov
Verni tradiciji: Deo učenika Srpske nedeljne škole "Vuk Karadžić" iz Kabramate

Na liturgiji i stari i mladi.

U nedelju 24. marta članovi srpske zajednice širom Australije sećali su se 20. godišnjice od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i velika stradanja naroda u otadžbini.
Istoga dana Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležili su praznik posvećen svetom Sofroniju, patrijarhu Jerusalimskom, koji je prisustvovao povratku Časnog krsta i napisao žitije svete Marije Egipćanke.

Liturgiji u Sabornom hramu Sv. velikomučenika Georgija u Kabramati, koju su činodejstvovali ovdašnji sveštenoslužitelji prote Đuro i Nikola, a sasluživali đakoni Petar i Miloš, prisustvovalo je blizu 200 vernika, među kojima veliki broj mladih, maloletne dece i preko pedesetak učenika Srpske nedeljne škole “Vuk Karadžić”.

Posebno izdvajamo prisustvo čika Save Kovačevića, koji je početkom januara proslavio 100. rođendan, jednog od graditelja kabramatske svetinje pre više od pola veka.

Poziv na predavanje

 

Za kabramatske parohijane, vernike i članove srpske zajednice sidnejske metropole informacija: u ponedeljak 1. aprila posle večernjeg bogosluženja koje počinje u 18 časova, biće održano predavanje iz religije oca Pitera Hiersa, na koje se svi naši ljudi pozivaju da dođu u što većem broju.

Izvor:
J. G.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here