Izabran auto godine u Srbiji (VIDEO)

0
EPA/Ronald Wittek
Foto: Ilustracija

Žiri za izbor Auta godine 2020, Asocijacije automobilskih novinara Srbije, na osnovu testiranja automobila u različitim uslovima vožnje za auto godine izabrao je „opel korsu“.

Kandidati za auto godine bili su: „reno klio“, „pežo 208“, „opel korsa“ i „folksvagen t kros“.

U oštroj konkurenciji titulu Auta godine 2020 osvojila je „opel korsa“ sa osvojenih 62 poena, drugo mesto su podelili „reno klio“ i „folksvagen t kros“ sa osvojenih 56 poena, dok je treće mesto zauzeo „pežo 208“ sa osvojenih 48 poena.

Ovaj automobil je osvojio i prestižnu evropsku nagradu „Best baj automobil godine u Evropi 2020“. Pored toga, „korsa“ je prvi automobil koji je auto-best nagradu uspeo da osvoji u tri generacije.

Ove godine, pored automobila godine biran je i eko automobil godine, a uslov je bio da taj automobil pokreće hibridni ili potpuno električni pogonski sklop.

Neprikosnoveni pobednik je „mercedes“ e klase, E300de plug-in hibrid, sa osvojenih maksimalnih 80 poena.

Takođe, dodeljena je i titula pi-ar godine, a prema mišljenju žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije, to su Ivana Mitrović iz „Renoa“ i Aleksandar Andrić iz „Tojote“.

I ove godine dodeljeno je i specijalno priznanje „Ivan Katunac“ za profesionalno novinarstvo i doprinos promociji i razvoju auto-industrije u Srbiji. Nagradu je dobio Aleksandar Uglješić, dugogodišnji automobilski novinar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here