Kosovo online
Skupština Kosova

Skupština Kosova izglasala je novu Vladu na čelu sa Avdulahom Hotijem iz Demokratskog saveza Kosova. Za Vladu je glasao 61 poslanik, a 24 je bilo protiv.

Novu Vladu podržali su i poslanici Srpske liste, što je prethodno u obraćanju u kosovskom parlamentu najavio predsednik poslaničke grupe Srpske liste, Igor Simić.

Kako je ranije objavio Kossev, prema nezvaničnim izvorima, Srpska lista će imati dva ministra u novoj vladi, dok će sadašnji gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, biti novi ministar Ministarstva za lokalnu samoupravu, kao i zamenik premijera. Dalibor Jevtić će nastaviti da bude ministar za zajednice i povratak.

Ranije su predstavljena imena budućih ministara u vladi predvođenoj Hotijem – Driton Seljmanaj zamenik premijera, Agim Veljiu ministar unutrašnjih poslova, Arban Abraši ministar za infrastrukturu, Anton Ćuni ministar odbrane, Vljora Dumoši ministarka kulture, omladine i sporta, Armend Zemaj, ministar zdravlja, Hikmete Bajarami ministarka finansija i Besian Mustafa, ministar poljoprivrede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here