Izašao iz ludnice i zaklao suprugu

0

ynaija.com
Stravičan zločin: Čovek je najpre zaklao ženu nožem, a potom skočio s 6. sprata (Foto: Ilustracija)
 

Prema saznanjima "Vesti", tragedija se dogodila oko 5.15 sati u stanu u Gazimestanskoj ulici 10 u centru Kruševca.

– Prema dosad prikupljenim informacijama, u stanju nervnog rastrojstva Ž. Đ. je sa više uboda nožem presudio svojoj ženi koja je spavala, a zatim je skočio sa terase stana i na mestu ostao mrtav.

Kumuju alkohol i siromaštvo

Vesna Stanojević je ukazala na još dva uzroka koji dovode do porodičnih tragedija.

– Nasilje u već ranjivim porodicama dodatno pospešuje i alkohol, koji se u vreme praznika konzumira u velikim količinama, ali i nedostatak novca potrebnog za organizaciju slavlja – rekla je ona.

Vinovnik zločina je inače bio nervni bolesnik koji je u više navrata bio smeštan u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici kod Niša, a sada je bio pušten kući kako bi proveo praznike s porodicom.

Očigledno je ta odluka bila pogrešna i kobna za V. Đ. Ubijena žena je, inače, radila kao prodavačica u prodavnici obuće, a par je imao troje dece – rekao je sagovornik "Vesti" i dodao da je Ž. Đ. trebalo juče da se ponovo javi lekarima u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici.

Statistika pokazuje da je u porodičnom nasilju tokom 2014. godine ubijeno 27 žena, a Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, upozorava da se broj žrtava porodičnog nasilja drastično povećava u vreme novogodišnjih i božićnih praznika!

– Praznična atmosfera budi nadu da će porodica uspeti da prevaziđe probleme i da se spoji ponovo. Žene očekuju da će doći do pomirenja. Ipak, najčešće odnosi postanu još gori! Najbanalnije stvari, od toga šta će da se priprema za novogodišnji ručak ili večeru, do toga šta će ko da obuče, dovode do svađe, koja u nekim porodicama preraste u fizičko nasilje – rekla je nedavno Vesna Stanojević za beogradske medije.

Jeziva ubistva na praznike

7. januar 2011. – Sava Todorović u porodičnoj kući u Jagodini majci Mirjani (63) odsekao glavu, a zatim njeno obezglavljeno telo stavio u fotelju ispred televizora
8. januar 2011. – Anka Benka u selu Lalić kod Odžaka sekirom i nožem masakrirala supruga Jaroslava, a potom sebi presekla vene
8. januar 2011. – Želimir Matović iz novovaroškog sela Bistrica hicima iz lovačke puške ubio oca Andriju, posle čega je presudio sebi hicem u srce

1. maj 2014. – Aleksandar Hadžić (50) u selu Jugovu kod Smedereva ubio suprugu Mirjanu (49) i sebe

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here