Izbo ženu, a tužilac ga pustio kući!?

0

Kako je priznao, pao mu je mrak na oči, pa je izbo suprugu…a tužilac ga pustio kući?! (Foto: Ilustracija)
 

Nasilnik iz sela kod Kladova je suprugu ubo nožem ispod levog grudnog koša i naneo joj povrede opasne po život. Policija je privela I. G., on je priznao da se svađao sa suprugom i da mu je “pao mrak na oči”, pa je dohvatio kuhinjski nož i izbo je.

Uprkos svemu, odmah nakon saslušanja, a nekoliko sati posle privođenja, pušten je kući. To je zbog skandalozne odluke tužilaštva u Negotinu koje je ovo delo je okarakterisalo kao nasilje u porodici.

 

Protiv I. G. je podneta prijava bez zadržavanja i on se vratio u dom u kom je samo nekoliko sati ranije pokušao da ubije suprugu. Za to vreme, njegovu ženu su operisali i ona je smeštena u šok-sobu.

 

Kazna do 15 godina

Da je kojim slučajem, tužilac ubod nožem u grudi okarakterisao kao pokušaj ubistva, nasilniku bi pretila kazna od pet do 15 godina zatvora i tužilac bi morao da od suda traži određivanje pritvora.

– Povrede pacijentkinje su okarakterisane kao teške, opasne po život. Ona je primljena s ubodnom ranom i prava je sreća što nož nije dokačio neki od vitalnih organa. Odmah smo je operisali, sada se oporavlja. Trenutno je van životne opasnosti, ali se njeno stanje prati – navodi dr Borislav Petrović, načelnik Odeljenja hirurgije ZC Kladovo.

U negotinskom tužilaštvu nisu hteli da otkriju razlog za ovakvu odluku kolege Dragana Pejkića, jer je on bio na suđenju. U tužilaštvu su objasnili “Blicu” da nikom osim njega ili pomoćnice javnog tužilaštva Tijane Jelenković, koja takođe nije bila tu, ne može da daje informacije.

Meštani Male Vrbice kažu da ovo nije prvi put da I. G. napada suprugu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here