Izbori na Kosovu 8. juna

0

Slobodan Petrović smatra da bi zajednička lista Srbima donela bolji izborni rezultat na vanrednim izborima na Kosovu
 

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) i zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović izjavio je da veruje da će SLS na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu nastupiti u koaliciji sa Građanskom inicijativom Srpska (GI Srpska) zato što je to u interesu srpske zajednice na Kosovu.

 

"Do sada smo imali nekoliko neformalnih sastanaka sa predstavnicima GI Srpska jer smo čekali da vidimo kad i po kom zakonu će biti održani parlamentarni izbori na Kosovu. Sad kad znamo da će izbori biti održani 8. juna i to po starom izbornom zakonu, razgovaraćemo konkretnije o koaliciji sa predstavnicima GI Srpska i to već danas ili sutra", kazao je Petrović za agenciju Beta.

 

Prema njegovim rečima, bitno je da u redovima dve najznačajnije političke opcije među kosovskim Srbima postoji volja da se nađu na zajedničkoj listi za predstojeće izbore.

 

"Zajednička lista bi donela bolji izborni rezultat, a najveći dobitnik bi bila srpska zajednica na Kosovu. Već smo razgovarali sa predstavnicima više srpskih partija i nevladinih udruženja na Kosovu o zajedničkom nastupu na izborima 8. juna. Svi su dobrodošli na zajedničku listu i očekujem da ćemo prvi put u poslednjih desetak godina, nastupiti ujedinjeni u opštem interesu Srba na Kosovu", kazao je Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here