A. Čukić
Priština

Na lokalnim izborima 17. oktobra očekuje se žestoka bitka oko toga ko će voditi Prištinu, ali ni Mitrovica i Prizren neće biti lak zalogaj ni za jednu od stranaka, piše Gazeta ekspres.

Očekuje se da će se ozbiljna bitka odigrati u glavnom gradu gde su četiri kandidata glavnih stranaka već ozvaničena. DSK će nastupiti sa Perparimom Ramom, ABK sa Dautom Haradinajem, DPK sa Uranom Ismailjijem, a Samoopredeljenje sa Arbenom Vitiom.

Samoopredeljenje je osvojilo glavni grad Kosova u poslednja dva mandata sa Špendom Ahmetijem, ali ovaj put je njihov kandidat ministar zdravlja, verovatno zato što Ahmeti više nije u Samoopredeljenju.

Kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika u Južnoj Mitrovici uopšte nije nov za građane. On je aktuelni predsednik opštine, Agim Bahtiri, ali ovaj put na to mesto cilja sa Samoopredeljenjem. Bahtirijevo mesto ozbiljno može da ugrozi DPK sa Bedrijem Hamzom, bivšim guvernerom Centralne banke Kosova, dok će se DSK takmičiti sa doktorom Armendom Agoljijem.

Iako Samoopredeljenje upravlja opštinom Prizren, još nisu objavili ko će biti njihov kandidat na ovim izborima, iz DPK će se najverovatnije takmičiti Šaćir Totaj, dok će DSK ići u trku sa Antonom Ćunijem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here