Izdahnuo ocu na rukama

0

Milan Tripković (18), iz švajcarskog grada Oftringen, povređen u teškom udesu na magistrali Kosjerić-Valjevo. On je tada ostao i bez prijatelja Siniše Vukosavljevića (22), iz sela Seča Reka kod Kosjerića, koji je poginuo na mestu suvozača kada su motociklom udarili u kašiku bagera koji je iznenada izašao isrped njih sa sporednog puta.

Žalost: Svećena mestu tragedije
 

Dvojica mladića vozili su se od Kosjerića ka Valjevu, a motorom je upravljao Tripković. Nesreća se desila kad se bager kojim je upravljao G. T. (29) uključivao sa sporednog puta.
Motocikl i čelična grdosija sudarili su se na svega 70 metara od kuće Milanove bake, pa je nesreću snimila i jedna od kamera s te kuće. Na snimku se vidi i udarac motocikla u kašiku mašine.
– Milan je u teškom šoku posle svega što se dogodilo. Siniša je bio njegov najbolji prijatelj. Posle nesreće Milan je uspeo da kaže da nije kriv za udes i da je bager naleteo na njih – kaže Milanova baka Radisava Tripković.
Milan je pre nekoliko dana stigao iz Švajcarske na odmor u Kosjerić. Meštani kažu da je i prošle godine je imao udes s motorom, kad je teško povredio nogu.
Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se u kući poginulog mladića da ocu Zoranu, majci Slavici i bratu Nebojši izjave saučešće.
– Zoran je posle nekoliko minuta stigao na lice mesta. Iako teško povređen, Siniša je još bio živ. Otac je bio sa sinom u sanitetu, sve do Sevojna, kad je Siniša izustio: "Ne mogu dalje" i izdahnuo. Milan je s povredom kolena prevezen u užičku bolnicu, gde je zadržan na lečenju – pričaju potreseni prijatelji.

 

Veliki radnik
Siniša Vukosavljević je bio student i radio je u hladnjači u selu.
– Proletos je zasadio maline, planirao život… Bio je veliki radnik i poštenjačina – kaže Sinišin prijatelj.
Vozač građevinske mašine G. T. saslušan je zbog sumnje da je izazvao teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here