EPA/Ekaterina Shtukina
Dmitrij Medvedev

Svaki budući politički lider koji pokuša da promeni diskurs razvoja zemlje koji je nastao od 2022. godine biće doživljen kao izdajnik.

To je kazao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, i dodao da povratka u “predratnu” prošlost neće biti.

Medvedev je tako prokomentarisao “slatke snove” Rusa koji su napustili zemlju o povratku u stara vremena.

– Mogu sa sigurnošću reći: za njih neće biti povratka u ‘svetlu’ evropsku prošlost. Rusija je danas potpuno drugačija zemlja u odnosu na predratni period. Lideri, stranke i vlade dolaze i odlaze. Ali pamćenje i vrednosti povezane krvlju ostaju veoma dugo. Decenijama. Ponekad i vekovima. Nikakvi novi lideri neće moći da ih promene, a kamoli da ih unište, ma koju političku snagu oni oličavali (da ne pominjemo direktne izdajnike) – napisao je Medvedev i dodao:

– Zbog toga će svaki politički lider koji pokuša da promeni diskurs razvoja zemlje nastao posle 24. februara 2022. godine, biti anatemisan kao izdajnik. Kao osoba koja je izdala sećanje na naše građane koji su u ovom ratu položili život.

4 COMMENTS

  1. Bezi bre Medvedicu, samo blebeces bez veze. Prvo neka ti sefovi vrate svoju familiju sa Zapada u Rusiju, pa onda pricaj.

  2. Mislim da ne postoje dve Rusije, kao ni dve Srbije. Postoje dva Zapada – jedan koji je opčinjen gebelsovskom propagandom, srbofobijom i rusofobijom, neka vrsta AI fašističko-komunističke ideologije i drugi koji čine racionalni ljudi, pacifisti i stvarni borci za slobodu i demokratiju…možda će normalan Zapad pobediti – uvek treba ostaviti mesta za saradnju u budućnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here