youtube.com/ N1
Bakir Izetbegović

Predsednik SDA Bakir Izetbegović komentarisao je danas dogovor sa Miloradom Dodikom, liderom SNSD, u vezi NATO puta BiH. On je istakao da u ovom slučaju ne postoji pobednik ni gubitnik, te da je pronađena sredina.

– Članom 3 sporazuma smo definisali da će se raditi po Ustavi u zakonu i ranijim odlukama Predsedništva BiH i tu je stvar sasvim jasna. BiH je u MAP. I kazali smo da će biti dostavljani planovi u Brisel. Dalje je sada ostalima koji trebaju da izrade te planove. Mislim da će se trebati raditi kompromisi, trebaće se raditi planovi, prihvatljivi za sve strane ali i za sam NATO. Svako dalje detaljisanje će zakovati stvari – rekao je Izetbegović, prenosi Klix.

Na pitanje kako komentariše interpretacije u javnosti da su Dodik i on i pobedili i izgubili, Izetbegović je rekao da je očigledno da su našli neku sredinu.

– Nije moguće da smo obojica pobedili niti izgubili. Opozicija mora nešto da govori. Pogledajte taj član 3, on je definisan kako sam ga i opisao. Nema govora da sam ja nešto izgubio. Možda nisam sve precizirao. Nije do predsednika političkih stranaka da detaljišu te stvari. Taj dan nismo uspeli da to definišemo, bio sam i s gospodinom Željkom Komšićem. Mi dalje radimo. Što se tiče opozicije u RS, pa oni su izradili taj plan. Dodik ga može samo prihvatiti redukovanog, besmisleno je da ga optužuju da je izdajnik – naglasio je Izetbegović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here