youtube.com/ N1
Bakir Izetbegović

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocenio je da su neprovodivi zaključci NS RS u kojima se između ostalog govori o vraćanju “otetih” nadležnosti na nivo entiteta, te o mogućnosti samoopredeljenja RS.

– To je bio pokušaj da se na neistinama entitet pokuša nametnuti državi. To je u ovom času neprovodivo. Cilj je možda da se u budućnosti uz nadu da će NATO pakt biti mrtav, neke stvari ipak budu provodive – kazao je Izetbegović gostujući u Dnevniku FTV.

On je kazao da su reakcije opozicije bile vrlo oštre, te da se ona ovog puta oduprla.

– Drugi cilj je bio skretanje pažnje sa onog što je svakodnevni život ljudi. U FBiH, na primer, živi duplo više stanovnika nego u RS, manja je zaduženost po glavi stanovnika. Žele odvući pažnju sa ovih pitanja s nečim što je neprovodivo – rekao je lider SDA.

Poručio da je krajnje vreme da se međunarodna zajednica u BiH ovim stvarima mora suprotstavljati kako bi se one konačno zaustavile.

Pozvao je članove Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira (PIC) da konačno upozore Dodika.

Komentrišući njihovo ranije saopštenje u vezi sa deklaracijom SDA, Izetbegović je rekao da je iz njihove perspektive valjda krivica na SDA što se pokušava suprotstavljati opasnim tendencijama, piše Klix.

Govoreći o formiranju vlasti rekao je da će raditi na tome uz pomoć međunarodne zajednice, poručivši da lider HDZ Dragan Čović treba pristati na to da se počne sa formiranjem parlamentarnim komisijama.

1 KOMENTAR

  1. Gospodine izetbegovicu bosna nije tvoje privatno vlasnistvo ako je nesto oteto to mora da se vrati
    a omicar da se strogo kazni u ostalom ic vic cic po historiji zna se kom narodu pripadaju imena sa zavrsetkon ovih slova a tvoja religija je tvoja privatna stvar ni jedna religija nesmije se nasilno nametati na drugi narod kao sto to radi vatikan

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime