youtube.com/ N1
Bakir Izetbegović

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocenio je da su neprovodivi zaključci NS RS u kojima se između ostalog govori o vraćanju “otetih” nadležnosti na nivo entiteta, te o mogućnosti samoopredeljenja RS.

– To je bio pokušaj da se na neistinama entitet pokuša nametnuti državi. To je u ovom času neprovodivo. Cilj je možda da se u budućnosti uz nadu da će NATO pakt biti mrtav, neke stvari ipak budu provodive – kazao je Izetbegović gostujući u Dnevniku FTV.

On je kazao da su reakcije opozicije bile vrlo oštre, te da se ona ovog puta oduprla.

– Drugi cilj je bio skretanje pažnje sa onog što je svakodnevni život ljudi. U FBiH, na primer, živi duplo više stanovnika nego u RS, manja je zaduženost po glavi stanovnika. Žele odvući pažnju sa ovih pitanja s nečim što je neprovodivo – rekao je lider SDA.

Poručio da je krajnje vreme da se međunarodna zajednica u BiH ovim stvarima mora suprotstavljati kako bi se one konačno zaustavile.

Pozvao je članove Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira (PIC) da konačno upozore Dodika.

Komentrišući njihovo ranije saopštenje u vezi sa deklaracijom SDA, Izetbegović je rekao da je iz njihove perspektive valjda krivica na SDA što se pokušava suprotstavljati opasnim tendencijama, piše Klix.

Govoreći o formiranju vlasti rekao je da će raditi na tome uz pomoć međunarodne zajednice, poručivši da lider HDZ Dragan Čović treba pristati na to da se počne sa formiranjem parlamentarnim komisijama.

1 COMMENT

  1. Gospodine izetbegovicu bosna nije tvoje privatno vlasnistvo ako je nesto oteto to mora da se vrati
    a omicar da se strogo kazni u ostalom ic vic cic po historiji zna se kom narodu pripadaju imena sa zavrsetkon ovih slova a tvoja religija je tvoja privatna stvar ni jedna religija nesmije se nasilno nametati na drugi narod kao sto to radi vatikan

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here