EPA
Bakir Izetbegović

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Bakir Izetbegović pozvao je, kako je rekao, susede da reše pitanje granice sa BiH i naveo da se usuđuje da kaže da do nametanja izmena Izbornog zakona i Ustava FBiH neće doći.

– Ovih dana visoki predstavnik radi ponovo konsultacije i ljudi se plaše nametanja, nečeg što će nas vratiti unazad. Evo ja se usuđujem reći da do toga neće doći. Mi ćemo se potruditi da objasnimo visokom predstavniku, da mu pomognemo da ne napravi grešku – kazao je Izetbegović u subotu u Visokom, preneo je sarajevski portal Klix.

Govoreći o konceptu “legitimnog predstavljanja”, Izetbegović je kazao da su legitimni svi oni koji su izabrani ili imenovani u skladu sa Ustavom i zakonima.

– Šta su ustvari legitimni predstavnici i ko to određuje? Za mene je legitiman svako onaj ko je branio BiH i ko se nije ogrešio o druge narode. Nelegitiman bi trebalo da bude onaj ko je pravio koncentracione logore, pravio zločine, imenovao ulice po nacistima. Takvima bi trebalo zabraniti kandidovanje – smatra Izetbegović.

On je kazao da je sve što treba da bi Bosna i Hercegovina bila mirna jeste više poštovanja i korektnosti susednih država, ali i domaćih političkih aktera.

– Vreme je da susedi reše sa nama otvorena pitanja, pre svega pitanje granica. Uzalud im je čekanje. Te granice postoje 1.000 godina i nastaviće da postoje – rekao je Izetbegović.

Dodao je da su Bošnjaci “ispravili kičmu pred najvećim teretom” i da će ona biti uspravna, te da će svi narodi nastaviti da žive u BiH biti ravnopravni, bez bilo čije dominacije.

3 COMMENTS

  1. prvo da odgovoris jel bilo srba u sarajevu 250000 pre tvog babe tj 1990 i zasto ih ima manje od 5000 danas? e onda cemo i da ti poverujemo kad na q izraste nokat?

  2. Vec je podvio rep….

    Sada ce: SVI BITI RAVNOPRAVNI.

    Sto znaci da su mu sada svi dobri kada ga je švabo zajašio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here