Tanjug
Bakir Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije izjavio je da ruske vojne snage u BiH mogu doći samo u sklopu EUFOR-a i u skladu onoga što bi bilo dogovoreno u Predsedništvu BiH i nikako drugačije.

Komentarišući pisanje ruskog lista “Pravda”, koji pominje mogućnost slanja ruskih vazdušnih vojnih snaga u BiH kao pomoć Republici Srpskoj, Izetbegović je naveo da se nada da stvari neće ići u tom smeru i da srpski član Predsedništva BiH “neće uvesti BiH u sledeći turnus nesreće”.

– Efekti te njegove politike se mogu meriti u milijardama i milijardama štete koju je naneo, u stotinama hiljadama ljudi koji su napustili ovu zemlju. Još nam samo trebaju vojske u BiH, da Rusi dođu na jedan takav način – istakao je on.

List “Pravda” je u svom tekstu pomenuo opciju ruske pomoći Republici Srpskoj, podsetivši na to da Rusija u Bosnu i Hercegovinu može poslati i vazdušne snage, kako su to uradile i sredinom devedesetih, u svojstvu međunarodnog mirovnog kontingenta.

Te vojne snage su 1999. prebačene u Prištinu.

1 COMMENT

  1. E sad vidim koliko je BiH jaka drzava i to kao podijeljena na Bakira i Dodika.A da se njih dvojica ujedine Covic nebi imao izbora nego da se pridruzi i tako naprave trojni pakt. To svijet nikako ne smije dozvoliti jer bi njih trojica bili jaci od trojnog pakta iz drugog svjetskog rata.Dok Dodiku Nato ne moze nista,Bakiru je Rusija saka jada i bolje neka se ne igraju sa Bakirom .A ujedinjeni bili bi jaci i od Natoa i Rusije da se te dvije sile ujedine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here