EPA-EFE
Redžep Tajip Erdogan i Bakir Izetbegović

Potpredsedavajući Doma naroda PS BiH i predsednik SDA Bakir Izetbegović sastao se danas u Istanbulu s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom kojeg je upoznao sa aktuelnom situacijom u BiH, aktivnostima vlasti u Republici Srpskoj i izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

Kako je saopšteno iz SDA, Izetbegović je predsednika Turske upoznao sa, kako se navodi, “jednostranim protivustavnim aktivnostima vlasti Republike Srpske kojima se narušava Dejtonski mirovni sporazum”.

Tema razgovora je bila i izmene Ustava i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini.
Sagovornici su, saopšteno je, posebnu pažnju posvetili jačanju ekonomske saradnje BiH i Turske, s posebnim fokusom na projekat izgradnje auto-puta Sarajevo-Beograd.

Konstatovana je neophodnost hitnog započinjanja realizacije ovog projekta s obzirom na to da su potrebna kreditna sredstva već osigurana.

1 COMMENT

  1. Kakva glupost od Bakira ako je tocan naslov!Kakve veze ima Turska sa BiH?Drzava BiH ima svoje institucije-od armije,ustava do tuzilastva!To svi moraju postivati!Ovako ispada da je profiter i svercer Dodik jaci od drzave BiH!Svasta!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here